30/6 opening Bataviabrug

De Bataviabrug, de eerste fietsers- en voetgangersbrug over de Oude Dokken die DOK met de rest van Gent verbindt, gaat open op zaterdag 30 juni! Vanaf dan kan je DOK te voet of met de fiets over het water bereiken. Bovendien schakelen we die dag in hoogste versnelling en zijn we tot eind augustus 6 dagen per week open (di – zon)! Dat wordt gevierd met trompetgeschal op de brug, een Boat-In Cinema naast de brug en zomerse DJ’s op DOK.

De komende jaren verrijst op het terrein van DOK en de omliggende terreinen (de Oude Dokken) een volledig nieuwe woonwijk. Om de verbinding tussen het nieuwe stadsdeel en de historische binnenstad zo vlot mogelijk te maken, bouwen de Vlaamsewaterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) en het Gentse stadsontwikkelingsbedrijfAG SOB, verschillende bruggen voor fietsers en voetgangers. De Bataviabrug is daarbij de eerste. Die verbindt het Stapelplein/Dok Noord met de Koopvaardijlaan, over de DOKparking. Tijdens de opening op zaterdag 30 juni om 14u wordt ze in primeur in beweging gebracht, waarna de aanwezigen ze voor het eerst kunnen oversteken.

De opening van de brug wordt ‘s avonds gevierd met een Boat-in: cinema op het water, met Jaws op het witte doek. Meer info vind je hier.

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar overzicht